Tag: INTERIEURARCHITECTUUR

  • Voormalig minister Dekker en koningin Beatrix buigen zich over het proefexemplaar met een omslag waarin het patroon van de troon is verwerkt.

  Er was een nieuw millenium aangebroken, een mooie gelegenheid om terug- en vooruit te blikken. En dat gold misschien wel in het bijzonder voor de Ridderzaal waar eens per jaar alle ogen op de volksvertegenwoordiging en de Kroon zijn gericht.

  • De Spectrum-bank van Martin Visser werd gelanceerd in de jaren zestig en is een design-klassieker geworden.
  • Het lavet diende voor de oorlog als tobbe en als mini-bad, altijd in granito uitgevoerd.
  • Kamer in de stijl van de Amsterdamse school met meubels van De Klerk.

  Eind 2000 ging in de Beurs van Berlage de expositie Honderd Jaar wonen in Nederland open, dat een overzicht bood van stijlen in interieurarchitectuur van de afgelopen eeuw. De doorzonwoning, het lavet, het doorgeefluik, de Genemuider biezen matten, maar ook de frituurpan en de zitkuil passeerden de revue. De expositie werd georganiseerd door Stichting de Binnenkant en liet een twaalftal kamers zien met de verschilende stijlen, modes en sferen.

  • Het modewoord is transparantie - maar wie kan er tegen werk in een aquarium?
  • het atrium in de kantoren van bouwkunde in eindhoven.
  • werken, loungen of browsen, voor elk wat wils in het nieuwe kantoor

  Hoe komt het dat altijd happy hour lijkt in het nieuwe kantoor? Omdat werknemers het kantoor meer en meer gebruiken als ontmoetings- dan als werkplek. Deze stelling werd voorgelegd in een drietal sessies aan de Belastingdienst in februari/maart.

  Lees verder...


  In september hield ik een college over de nieuwe opgave van de interieurarchitect aan de hogeschool in Utrecht voor de masters van die opleiding. Een impressie van mijn optreden....

  • De voormalige gangen van de Rijkspostspaarbank, nu zeer chique hotel.
  • de lobby van het conservatory hotel

  In een paar jaar tijds is Amsterdam - en Amsterdam niet alleen - verrijkt met designhotels. Luxueus met een overtreffende trap, kunstzinnig en dwars. Alles bedoeld om af te wijken van de standaard. Waar komt dit verschijnsel vandaan? Van Arne Jacobsen, via Philippe Starck naar Lissoni... Arcam wijdt er een expositie aan (geopend op 18 januari 2015)

  Lees verder...